Продължете към съдържанието

Сервиз за лаптопи

Поддръжка на лаптопи – какво е това? Какво се прави при поддръжката на лаптопа? Преглеждане на дъното за надути кондензатори, уведомяване на клиента ако се налага подмяна на някой от тях.
Проверка на охлаждането на видео картата, в случай когато лаптопа има външна такава и не е с пасивно охлаждане. Софтуерно почистване от вируси и/или друг зловреден софтуер. Инсталиране на всякакъв лицензиран софтуер по желание на клиента, предоставен от него или закупен от фирма „ЛИП Трейд“ ООД. Инсталиране/обновяване на драйвери. Проверка на хард диска/дисковете за лоши сектори и регенерация или подмяна на диска ако се налага. Също след съгласие получено от клиента. Ъпгрейд на лаптоп: Добавяне на дисково пространство – смяна на хард диск, ако дъното позволява /важи за по-стари лаптопи/. Ъпгрейд на лаптоп: Добавяне на рам памет, ако дъното позволява и има налична такава /важи за по-стари лаптопи/.

Малко полезна информация за да можете да използвате Вашия лаптоп по-дълго:

  • Не поставяйте лаптопа директно върху леглото, краката си или други повърхности, които не му позволяват да се охлажда. Винаги използвайте охладител, това ще го предпази от прегряване.
  • Почиствайте редовно лаптопа си, използвайте за тази цел подходящи продукти (кърпички, спрейове които са специално разработени за това)
  • Не сваляйте батерията от лаптопа, когато работите у дома и ползвате захранването, това ще спаси лаптопа от токов удар.
  • Не местете лаптопа докато работи, това е ВРЕДНО за твърдия диск!
  • Носете веднъж годишно лаптопа на профилактика в сервиз за хардуерно почистване и смяна на термо паста/дъвка.